Hüseyin Gülerce: 17 ve 25 Aralık darbe girişimidir

Beyaz TV'de Ortak Akıl programının yorumcusu Hüseyin Gülerce, 17 ve 25 Aralık operasyonunu ve Fethulah Gülen'in bedduasını eleştirdi. Gülerce, "17 ve 25 Aralık darbe girişimidir" dedi.

Hüseyin Gülerce: 17 ve 25 Aralık darbe girişimidir
Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, 17 ve 25 Aralık operasyonunu ve Fethulah Gülen'in bedduasını eleştirdi.

Beyaz TV'de yayınlanan 'Ortak Akıl' programına katılan gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, 10 Ağustos'ta yapılan Köşk seçimleri ve siyasi gündemi değerlendirdi.

17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili çaprıcı açıklamalarda bulunan Gülerce, operasyonların zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurguladı.

'RÜŞVET VE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI DEĞİLDİ'

'17 ve 25 Aralık baskınları ki bence asla rüşvet ve yolsuzluk soruşturması değildi. 7 Şubat MİT krizi ve Gezi olayları sonrası üçüncü adımdı. Bu konuda benim vicdanım rahat. Bana itiraz eden arkadaşlara, sohbetler de soruyor. Neden demiyorsunuz rüşvet ve yolsuzluk operasyonu diye?'

'Bu AK Parti 12 yıldır iktidarda. İlk 10 yılında hiç rüşvet, yolsuzluk ve rant olayı olmamış. Bu dürüst savcılarımız, polislerimiz harekete geçmemişler. Sonra bir bakmışlar bu AK Parti'de bakanlar, bakan çocukları yolsuzluk yapıyorlar, rüşvete aracılık yapıyorlar. Medya ile birlikte Başbakan'ın oğlunu tutuklamaya kadar. Beni kimse bunun rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunu ikna edemez.'