Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesinde 300 nüfusu olan bir mahallede vatandaşlar okul yapılmasını talep etti.

İlçeye yaklaşık 55 kilometre mesafede bulunan Kıyıcık Mahallesi sakinleri, okul ihtiyaçlarının bulunduğunu dile getirdi.
Mahalle muhtarı Mahmut Kaçan, mahallede yaklaşık 30 hane ve 300 kişinin yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:
''Mahallemizde 52 öğrencimiz 6 kilometre uzakta bulunan Eğriçay Mahallesinde bulunan okula gitmek zorunda kalıyorlar. Bölgemiz Karacadağ bölgesi olduğu için yollar sürekli karla kaplı, taşımalı eğitimde aksamalar yaşanıyor. Mahallemizde okul yapılabilecek hazine arazileri mevcuttur, çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için mahallemize bir okul yapılmasını istiyoruz.''
Mahallede yaşayan öğrenciler ve veliler de eğitimde aksamaların yaşandığına dikkat çekerek, taşımalı eğitim yerine merkezi eğitimin kendileri için daha yararlı olacağını ifade etti.


- Elektrik kaçakçılığıyla mücadele
Viranşehir'de elektrik kaçakçılığının önüne geçilebilmesi amacıyla vatandaşlardan sayaçlarını evinin kapısının önüne çıkartılması istendi.
Viranşehir Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, ilçede daha önce başlatmış olduğu bir uygulamayı tekrar gündeme alarak abonelerine sayaçların dışarı çıkarılmasına yönelik çağrıda bulundu.
Belediye hoparlöründen bugün yapılan uyarılarda halkın sayaçları dışarı çıkartması konusunda uyarı yapıldı.
Çağrıya uymayanlar hakkında cezai işlemin yapılacağının da ilan edildiği duyuruda, ilçedeki kaçakçılığı önlemeye yönelik denetimlerin arttığı belirtildi.
Vatandaşlar ise ilçede çok sık görülen elektrik kesintilerin giderilmesinin ardından sayaçlarını dışarıya çıkartmak istediklerini ifade etti.


Kaynak: AA