Sultan Abdülmecid'in Torunu Ceyda Eldem’in Cenazesi Yarın Defnedilecek

Kadıköy'deki evinde vefat eden Osmanlı Hanedanı üyelerinden merhume Rana Hanımsultan'ın kızı Ceyda Eldem, yarın Teşvikiye Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Sultan Abdülmecid'in Torunu Ceyda Eldem’in Cenazesi Yarın Defnedilecek

Kadıköy'deki evinde geçtiğimiz günlerde vefat eden Osmanlı hanedan ailesi üyelerinden merhume Rana Hanımsultan'ın kızı 62 yaşındaki Ceyda Eldem, yarın Teşvikiye Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanı olan Yahya Efendi Kabristanı'na defnedilecek.

CEYDA ELDEM KİMDİR?
Merhumenin anneannesi Emine Naciye Sultan, Sultan Abdülmecid Han'ın tahta geçmeyen oğullarından Şehzade Selim Süleyman Efendi'nin kızı, Enver Paşa’nın hanımı olan Emine Naciye Sultan, Paşa’nın 1922’de Tacikistan’da vefat etmesi üzerine 1923’te kayınbiraderi Mehmet Kamil Killigil ile evlenmişti. Bu evlilikten 1926’da Paris’te dünyaya gelen Rana Hanımsultan, 1949’da diplomat Osman Sadi Eldem ile evlendi. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Edhem Eldem ve evvelki gün vefat eden Ceyda Eldem'in annesi olan Rana Hanımsultan 2008 yılında vefat etmişti.
Kaynak: İHA