Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılı içerisinde, mükelleflere, borçlarını ve yükümlülüklerini hatırlatıcı mahiyette 969 bin 889 mektup gönderildiğini bildirdi.

Şimşek, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, ekonomide kayıt dışılığın rekabet gücünü önemli ölçüde etkilediğini ve kamu finansman yapısının sağlıklı işlemesine engel olduğunu kaydetti.

Bakanlığının yürüttüğü faaliyetler ile bir taraftan kayıtlı ekonomiye geçişi teşvik ederken diğer taraftan mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırıcı çalışmalara devam edildiğini belirten Şimşek, "Bu kapsamda birçok kamu kurum ve kuruluşu ile üçüncü taraf kurum ve kuruluşlardan bilgi alınmakta olup, bu kurumlar arasında tapu idareleri de yer almaktadır" ifadesini kullandı.
Alınan elektrik ve doğalgaz abone bilgilerinden hareketle yapılan analiz çalışmaları sonucu, üzerinde 3 ve daha fazla sayıda elektrik ve doğalgaz aboneliği bulunan ve herhangi bir vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlarımız tespit edilerek gönüllü uyum kapsamında değerlendirilmek üzere ilgili vergi dairelerine gönderildiğini bildiren Şimşek, bu kapsamda 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, anılan mektuplar için ise 16 bin TL ödeme yapıldığını kaydetti.

Şimşek, mektupların, vergi dairelerinin iş yükünü azaltmak ve vatandaşlarımıza en az maliyetle ulaşmak amacıyla PTT aracı kılınarak gönderildiğini belirtti.

Şimşek, ayrıca, 2014 yılı içerisinde mükelleflere, borçlarını ve yükümlülüklerini hatırlatıcı mahiyette olan ve bu borçlarını ödememeleri durumunda karşılaşacakları yasal müeyyidelere yer verilen toplam 969 bin 889 adet mektup gönderildiğini ifade etti.

Kaynak: AA