Kütüphane Plaja İndi

Giresun'da kitap okuma alışŸkanlığŸını artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında plajda oluşŸturulan kütüphaneyi kullanan vatandaşŸlar, deniz kenarında kitap okuma imkanı buluyor.

Görele ilçesindeki bir plajda İlçe Halk Kütüphanesi MüdürlüğŸünce oluşŸturulan gezici kütüphane sayesinde vatandaşŸlar denizde yüzmeden arta kalan vakitlerini kitap okuyarak geçiriyor. Plajdaki kütüphanede roman ve hikaye kitapları ile çeşŸitli türlerde dergiler yer alıyor.
İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, kitap okuma alışŸkanlığŸını artırma üzerine çeşŸitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.
Yaz sezonunda plaja gelen vatandaşŸların kitap ihtiyaçları olduğŸu duyumlarını aldıklarını dile getiren Yetkin, "Bu durumu değŸerlendirerek plajda bir gezici kütüphane oluşŸturmayı düşŸündük ve bu işŸe adım attık. VatandaşŸların güneşŸlenirken vakit geçirme sorunu oluyordu, canı sıkılıyordu, biz bu boşŸlukta vatandaşŸlar kitap okursa daha güzel vakit geçirir amacıyla plajda kütüphane oluşŸturduk" dedi.

Yetkin, yazın en yoğŸun olarak tercih edilen mesire alanlarının plajlar olduğŸuna işŸaret ederek, şŸunları kaydetti:
"YoğŸun olan bu plajlarda insanların kitaplardan faydalanacağŸını düşŸündük. 2014 yılının ilk 8 ayında 700 civarında kartlı okuyucumuz var. Burada özellikle fındık hasadının yoğŸun olduğŸu dönemdeyiz, kimi vatandaşŸlar ise tatil yapıyor. Kütüphanemizin bir bölümünü kütüphaneye gelemeyen vatandaşŸlarımızın ayağŸına götürelim, hizmet verelim dedik. Kütüphanenin tüm faaliyetleri gezici kütüphanede var. Kütüphaneye üye de yapabiliyoruz."
- GüneşŸlenirken can sıkıntısı yaşŸanmıyor
Plajda kitap okuyan vatandaşŸlardan KurtuluşŸ OdabaşŸ ise insanların deniz kenarında güneşŸlenmeyi vakit kaybı olarak değŸerlendirdiğŸini belirterek, "Biz bu kaybı kitap okuyarak telafi ettik. En azından hem güneşŸlenip hem kitap okuyoruz, zamanın nasıl geçtiğŸini unutuyoruz. Uzun süre deniz kenarında oturmak sohbeti de tıkayabiliyor ama farklı kitaplarla, farklı tartışŸmaları yarattığŸı için harika bir ortam" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: AA