İzmir'de Kültür Sanat

İzmir, yaz turizm merkezleri ağŸırlıkta olmak üzere, çok sayıda konser ve tiyatro gösterisine ev sahipliğŸi yapacak.

Babylon LJeşŸme, cumartesi günü "Yüzüklerin Efendisi" serisiyle dünya çapında şŸöhrete kavuşŸan oyuncu Elijah Wood'un, müzik koleksiyoneri Turquoise Wisdom'la bir araya gelip oluşŸturduğŸu "Wooden Wisdom"a ev sahipliğŸi yapacak. Gecede, ayrıca Grup Ses Beats ile DJ Fitz de sahne alacak.
"Chill-Out Festival LJeşŸme 2014", 15-16 AğŸustos'ta Propaganda Beach Club'ta düzenlenecek. Festivalin ilk günü, The Magician, Rayko ve Soul Revue, ikinci günü ise Pillow Talk, Claptone, Psychemagik, Rayko, Cantanca, Low Earth ve O.bee sahne alacak.
Ferhan şžensoy, 1987 yılından bu yana aralıksız oynadığŸı tek kişŸilik gösterisi "Ferhangi şžeyler" ile bugün LJeşŸme Açıkhava Tiyatrosu, yarın Seferihisar SığŸacık Kale İçi Açıkhava Tiyatrosu, 19 AğŸustos'ta Bornova Açıkhava Tiyatrosu, 20 AğŸustos'ta ise Bostanlı Suat TaşŸer Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.
Ali PoyrazoğŸlu, tek kişŸilik gösterisi "Asi KuşŸ" ile 17 AğŸustos'ta Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu, 18'inde Bornova Açıkhava Tiyatrosu, 19'unda Bostanlı Suat TaşŸer Açıkhava Tiyatrosu'nda, seyirciyle buluşŸacak.
Teoman, "YavaşŸ YavaşŸ" turnesi kapsamında, yarından 18 AğŸustos'a kadar sırasıyla Dikili Baby Beach Club, Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu, Seferihisar SığŸacık Kale İçi Açıkhava Tiyatrosu, Bostanlı Suat TaşŸer Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.
LJeşŸme Açıkhava Tiyatrosu, cuma günü Sıla konserine, cumartesi ise Anadolu AteşŸi'nin gösterisine ev sahipliğŸi yapacak.
İzmir BüyükşŸehir Belediyesinin "LJim Konserleri" kapsamında bu akşŸam Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Selçuk Balcı, "AşŸık Veysel Sanat Günleri" etkinlikleri çerçevesinde de Taksim Trio, 20 AğŸustos'ta Bornova AşŸık Veysel Amfi Tiyatrosu'nda sahne alacak.
Pazar günü Emel Bala Gürel'in yazıp yönettiğŸi çocuk oyunu "Tombul Prenses ve ǜç Sıska Adam" İzmir Sanat'ta izlenebilir.
David O. Russell'ın yönettiğŸi 2013 yılı yapımı "Düzenbaz (American Hustle)", "Yeniden Sinematek" etkinlikleri çerçevesinde, 20 AğŸustos'ta Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde sinemaseverlerce açıkhavada izlenebilir.
 
Kaynak: AA