İsrail ve İşid İzmir'de Protesto Edildi

HDK- HDP İzmir Kadın Meclisi üyeleri, İsrail'in Gazze'de, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ise Irak'taki saldırılarını protesto etti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan HDK-HDP İzmir Kadın Meclisi üyeleri, çeşitli sloganlar atarak İsrail ve IŞİD'i protesto etti. "İŞİD'i ve İsrail'i durduralım. Şengal'den Mahmur'a, Kobane'den Gazze'ye Ortadoğu'da barış kuralım" pankartını açan grup, üzerinde katliamlardan resimlerin de olduğu dövizler taşıdı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Çilem Didar Bulugil, IŞİD'in Irak'ta, İsrail'in de Gazze'de katliam yaptığını söyledi.

IŞİD'in emperyalist devletlerin çıkarları sonucunda güçlenerek silahlandığını belirten Bulugil, "IŞİD her geçen gün güçleniyor. Kendisinden farklı inançları ya katlediyor ya da eziyet ediyor. IŞİD tehdidinden kaçarak dağlara sığınan çocuklar susuzluktan kırılıyor" dedi.

Ortadoğu'da halkların bir diğer katili olan İsrail'in de Gazze'de katliamlarını sürdürdüğünü ifade eden Bulugil, "Katledilenlere her gün yenilerinin eklendiği Gazze'de ölen Filistinli sayısı bin 894'e ulaştı. İsrail ve İŞİD bölgedeki aynı saldırganları iki yüzüdür. İkisi de kendisine benzemeyenlere yaşam hakkı tanımıyor" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturan grup, daha sonra dağıldı.
Kaynak: AA