Dbp Genel Başkanı Yüksel Varto’da

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Kamuran Yüksel, 11. Koğ Festivali kapsamında Muş’un Varto ilçesine geldi.

Dbp Genel Başkanı Yüksel Varto’da

Muş’un Varto ilçesinde düzenlenen 11. Koğ Tepesi Festivali Şenlikleri kapsamında Varto’ya gelen Kamuran Yüksel, bir çay bahçesinde halkla bir araya geldi. Rojava, Şengal ve IŞİD ile ilgili gündeme dair açıklamalarda bulunan Kamuran, Kürtlerin artık açık bir şekilde, coşkulu bir şekilde şenlik yapamayacaklarını söyledi.

Yüksel, “Kürtler olarak çok coşkulu bir şekilde şenlik yapmak istemiyoruz çünkü Şengal’de yaşanan katliamlar, Mahmur ve Rojava’da yaşanan katliamlar meydandadır. Bu yüzden festivallerimiz çok coşkulu kutlayamıyoruz. Eğlenceleri üst düzeyde gerçekleştiremiyoruz çünkü katliamlar var. Şengal’de yaşananlar her insanın gündemi olmalıdır. IŞİD denilen çeteler sadece Kürtlere karşı saldırmıyor; Araplara, Faslara, Acemlere, Müslüman’a, Ezidi’ye, Hristiyan’a ve diğer insanlara saldırıyor. Bu çetenin oluşturduğu bir trajedi var. Her ferdin, her insanın bu konuda duyarlı olması lazım. Hepimizin bu kana karşı hep beraber durmamız gerekir. Varto’da, Muş’ta, Malazgirt’te hep beraber durmamız gerekmektedir. Yarın öbür gün buraya da gelebilir. Dikkatli olmamız gerekir. Kürtler bunu aşacak. Duygularımızı birleştiriyor. Birleşerek insanlık dramını da aşacağız. Ulusal birliği de geliştireceğiz ama demokratik olması gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA