Aşkale'de Kış Sporu Gelişimi

Aşkale'de öğrenciler, kurumların desteği ile buz pateni yapıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, yaptığı yazılı açıklamada, Aşkaleli öğrencilerin, Kur'an Kursu'ndan çıkıp, Erzurum'da 3 Binlik Buz Arena'nın yanındaki 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda kayak öğrendiğini belirtti.

Kaymakam Fırat Taşolar öncülüğünde üç kurumun, çocukların buz pateni öğrenmesi için harekete geçtiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Erzurum'a buz pateni öğrenmeye gelen minik çocuklara otobüs tahsis ederken, ilçe müftülüğü de çocukların gıda ihtiyacını karşılıyor. Aşkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şuayip Gacır da öğrencilerin koordinatörlüğünü yapıyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 500 seyirci kapasiteli buz salonunda buz pateni eğitimi alan minik öğrenciler kısa sürede GHSİM'nin buz pateni antrenörlerinden buz pateni öğrendi. Aşkaleli öğrencilerin buz pateni çalışmalarında kısa sürede büyük mesafe kat etmesinde Erzurum GHSİM Kış Sporları Eğitim Projesi Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu'nun da rolü büyük oldu."
Kaynak: AA