Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 15'inci yıldönümü dolayısıyla Yalova Belediyesince Deprem Anıtı'nda anma etkinliği düzenlenecek.

Tören, 16 Ağustos Cumartesi gününü 17 Ağustos Pazar gününe bağlayan gece saat 02.30'da başlayacak.
Programda Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak katılımcılara helva ve karanfil dağıtılacak.
Öte yandan, anıtta bakım çalışmaları sürdürülürken fotoğraf sergisi de halka açılacak.
Belediye Başkanı Vefa Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, anma törenine herkesi davet ettiklerini belirterek, "Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin depremde ortaya çıkan imar yanlışları gerçeğinin bir daha benzer hataların yapılmaması adına her zaman hatırlanması gerekir. Depremin acılarını ve hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızı anacağımız programda bir arada tek yürek olacağımıza inanıyorum" dedi.

-Gürtuna'dan Salman'a ziyaret
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve kızı Asude Gürtuna, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret etti.
Yalova'da yapılacak yatırımlar hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Gürtuna'ya teşekkür eden Salman, ona çalışmalarında başarı diledi.
Salman, günün anısına Gürtuna'ya, Yürüyen Köşk'ü simgeleyen hediyeleri takdim etti.
Gürtuna da ziyaretin anısına Salman'a tablo hediye etti.
Kaynak: AA