Fiskobirlik Marketçiliği Sevdi

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) iştiraklerinden FİSKOMAR A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere, hedeflerinin "FİSKO" discount (indirim) mağazalarını fındık üretimi yapılan bölgelerde sektörün en güçlü markası haline getirmek istediklerini söyledi.

Yağlıdere, Giresun Valisi Hasan Karahan ile birlikte Giresun merkez Tayyaredüzü Mahallesi'nde oluşturulan FİSKOMAR A.Ş'nin 38. discount (indirim) mağazasının açılışına katıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yağlıdere, FİSKOBİRLİK'in "FİSKOMAR" adı altında 1988 yılında fındık piyasasına girdiğini, 2011 Aralık ayından itibaren de firmanın "FİSKO" adı altında yeniden yapılandırma ile discount mağazaları ile sektörde yer aldığını belirtti.

"FİSKO" mağazalarını ilk dönemlerde Giresun, Ordu ve Trabzon'da açtıklarını, önümüzdeki yıldan itibaren de bölgedeki diğer illerde şubeler oluşturmayı planladıklarını kaydeden Yağlıdere, şöyle devam etti:
"Gelecek yıl ocak ayında Gümüşhane'de şube açılışı yapmayı planlıyoruz. Böylelikle fındık üretimi yapılan bölgelere yavaş yavaş açılacağız. Şu anda 38 mağazaya sahibiz. Bu rakamı yıl sonunda 50 mağazaya çıkartma hedefimiz var. İlk etapta fındık üretimi yapılan bölgelerde çok güçlü bir marka olmak istiyoruz. Kendi bölgemizin bir numarası olmak istiyoruz. Bu belli bir süre alacaktır. Eğer şartlar ve hedeflerimize ulaşabilir konumda olmamız halinde Türkiye geneline açılmak gibi uzun vadede planlarımız var."
"FİSKO" markasının bölgede bir marka haline geldiğine işaret eden Yağlıdere, "Ciro ve müşteri sayısıyla ilgili gelişmeler sevindirici. İyi yolda ve doğru yolda olduğumuzu gösteren doneler ve istatistiki verilerimiz var. Ulusal pazarda büyük firmaların bizi yakından takip ettiklerini biliyoruz. Mağazalarımızın bulunduğu bölgelerde bir marka algısı oluştu. Her geçen gün daha da güçleniyoruz" diye konuştu.

Yağlıdere, "FİSKO" markasının asıl sahibinin fındık üreticileri olduğunu dile getirerek, "Daha kaliteli ve uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz. Üreticilerimizden ve halkımızdan kendi kurumlarına destek vermelerini istiyoruz" ifadesinde bulundu.
Giresun Valisi Hasan Karahan ile Yağlıdere mağazanın açılışını yaptı, mağazayı gezdi.
Kaynak: AA