Parkomat Çalışanları Eyleme Devam Etti

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin, parkomat uygulamasını gerçekleştiren şirketle sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından eylem başlatan ve büyükşehir belediyesine yürümek isteyen parkomat çalışanlarına, çevik kuvvet ekibi izin vermedi.

Parkomat Çalışanları Eyleme Devam Etti

İçel’de parkomat uygulamasının tek taraflı feshedilmesinin ardından işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan parkomat çalışanları, dün başladıkları eyleme bugün devam etti. Öğle saatinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Parktur şirketinin önünden düdük ve ıslık çalarak Atatürk Caddesi üzerindeki büyükşehir belediyesine doğru yürüyüşe geçen parkomat çalışanları, belediye binasına varamadan çevik kuvvet engeliyle karşılaştı. Belediye binasının yakınında önleri çevik kuvvet ekipleri tarafından kesilen eylemciler, durumu alkış ve düdüklerle protesto etti.

Burada, eylemciler adına bir açıklama yapan bir parkomat çalışanı şöyle konuştu: “Biz onurlu ve haklı bir şekilde buradayız. Biz bölücülük, taşkınlık yapmıyoruz. Biz emeğimiz, ekmeğimiz, onurumuz ve namusumuz için buradayız. Bu parkomat çalışanları İçel’in düzeni için çalışmış, emekçi, onurlu insanlardır. Bu insanlar bugün onurları için buradadır. Bunu bilsinler. Kimse bize sahaya çıkmış çocuk muamelesi yapamaz. Eğer yarın sabaha kadar büyükşehir belediyesinden biz çalışanların durumu ve yargıya taşınmış devam eden süreçle ilgili olumlu bir adım atılmazsa tüm arkadaşlar burada birbirine kenetlenerek açlık grevleri dahil sonuç alana kadar mücadele edeceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz, taleplerimiz karşılanana kadar eylemleri sürdüreceğiz.” Açıklamanın ardından toplu halde İçel Gazeteciler Cemiyeti’ne geçen parkomat çalışanları, burada yaptıkları açıklamada taleplerini dile getirdi.

İçel Büyükşehir Belediyesi, park işini yürüten Parktur Otopark Yönetim Sistemleri ile sözleşmesini, şirketin ödemesi gereken kira bedelini aksattığı ve temmuz ayı sonu itibarı ile 1 milyon 382 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle tek taraflı feshetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yaptığı açıklamalarla vatandaşları parkomat ücreti vermemeleri konusunda uyardı.
Kaynak: İHA