Öldürüleceğini Düşünüp Otobüsten Atlamak İstedi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşlı bir adam, yolcu otobüsünde öldürüleceğini düşünüp hareket halindeki otobüsten atlamak istedi.

Öldürüleceğini Düşünüp Otobüsten Atlamak İstedi
Bir akaryakıt istasyonuna giren otobüsteki yaşlı adamı, polis güçlükle ikna edebildi.
Olay, akşam saatlerinde İstanbul-Zonguldak arası yolcu taşıyan özel bir firmaya ait otobüste meydana geldi. İddiaya göre İstanbul’dan otobüse binerek memleketi Zonguldak’a gitmek için yola çıkan Veli K. (87), Ereğli ilçesine gelindiğinde kendisinin kaçırıldığını ve öldürüleceğini düşünerek bağırmaya başladı.

Önce otobüsteki yolculardan yardım isteyen yaşlı adam ardından da kapıları açıp hareket halindeki otobüsten atlamak istedi. Yaşlı adamı otobüste görevli muavin ile diğer yolcular engellemeye çalıştı. Otobüs sürücüsü bir akaryakıt istasyonuna girerek yaşlı adamın sakinleşmesi için mola verdi. Yaşlı adam bağırmaya devam edince çevredekiler polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri hem otobüsteki yolcularla hem de otobüs sürücüsünden bilgi aldıktan sonra yaşlı adamı ikna etmeye çalıştı.

72 yaşındaki Hayriye K., eşinin Alzheimer hastası olduğunu, kendisinin öldürüleceğini düşünerek otobüsten atlamaya çalıştıklarını söyledi.

Polis ekiplerinin telkinleri ile sakinleştirilen yaşlı adam yeniden otobüse bindirilerek Zonguldak’a gönderildi.
Kaynak: İHA