Hdp Katliamları Kınayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Güney Kürdistan ve Rojava’da Kürtlere yapılan katliam ve soykırımları kınamak için yarın kitlesel olarak yürüyüş düzenleyip basın açıklaması düzenleyecek.

Hdp Katliamları Kınayacak

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında yapılan basın açıklamasına Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve parti yöneticileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, IŞİD terörünün Şengal, Mahmur ve Kobane’de Kürt halkı üzerindeki katliam ve soykırımcı girişim eylemlerinin herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

Temel, “Özellikle Şengal, Mahmur ve Kobane bölgesinde insanlık trajedisi yaşanıyor. Bu noktada bizlerde Hakkari halkı olarak bu katliamlara; Rojava, Mahmur ve Kobane’deki çocukların katledilmesine sessiz kalmamak adına demokratik tepkimizi dile getirmek amacı ile yarın saat 18.00’de Devlet Hastanesi önünde toplanıp belediye binası önüne kitlesel olarak yürüyüş düzenleyeceğiz. Bu katliamları ve soykırım politikalarını lanetliyoruz, kınıyoruz ve onurlu tüm Hakkari halkını bu çığlığı duyurmak için yarın saat 18.00’de Devlet Hastanesi önüne bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA