Gül'den veda konuşması

Cumhurbaşkanı Gül veda resepsiyonunda konuştu.

Gül'den veda konuşması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, görev süresinin sona ermesi münasebetiyle Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonu başladı. Konuklarını selamlayan Gül, bir veda konuşmasını yaptı.

Konuşmasına seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutlayarak başlayan Gül, "Yedi yıllık görev süremin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu süre boyunca aldığım destek için teşekkür ediyorum. Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Emine Hanım'ı kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi.

Resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Gül ile Erdoğan, seçimden sonra ilk kez bir araya geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de resepsiyona katılan isimler arasında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun programı nedeniyle resepsiyona katılmayacağını bildirmişti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Diyarbakır'da olması nedeniyle katılmadı.

Veda resepsiyonunda Cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere diğer resepsiyonlardaki uygulamadan farklı olarak Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrunisa Gül, tüm konuklar geldikten sonra salona girdi.

Gül, konuklarına hitaben bir veda konuşması yaptı. Gül, konuşmasına seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutlayarak başladı. Kısa bir konuşma yapan Gül şunları söyledi:

"Değerli misafirler görev sürem boyunca ülkemizin içerde huzuru ve güveni, dışarıda itibarını korumak için çalıştım. Yedi yıllık görev süremin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu süre boyunca aldığım destek için teşekkür ediyorum. Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Emine Hanım'ı kutluyor ve tebrik ediyorum. Özellikle son günlerde bütün dünyada çok ciddi siyasi gerginlikler var. "Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olmasına muhtacız. Önümüzdeki hafta sivil toplum kuruluşları ile de biraraya geleceğiz."