Gazze'ye Yardımlar

Deniz Feneri Derneği'nin, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'de halka ekmek dağıttığı, yüzlerce aileye de üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi ulaştırdığı bildirildi.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamada, bir ay sürmesi planlanan gıda yardımları kapsamında Cebeliye, Refah, Han Yunus, Beyt Hanun, Şücaiyye ve Beyt Lahya bölgelerinde her aileye 30 ekmek olmak üzere bin aileye gıda yardımı yapıldığı, 500 aileye de üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi dağıtıldığı kaydedildi.
Ayrıca Cebeliye, Han Yunus, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Şucaiyye, Refah ve Şati başta olmak üzere yedi bölgede su dağıtımı yapıldığı belirtilen açıklamada, proje kapsamında bin 200 ailenin evine biner litrelik tanklarda su dağıtımı yapıldığı ifade edildi.
Açıklamada, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz'in görüşlerine yer verildi.

Cengiz, "Deniz Feneri Derneği, iyiliğin ve bereketin ayı olan ramazan ayında İsrail'in Gazze'ye karşı kara harekatına girişmesi ile şiddetlenen saldırılar karşısında ilk günden beri Filistinli kardeşlerimizin yanında yer aldı" dedi.

Bütün dünyanın sessiz kaldığı bir zulümle karşılaşıldığını belirten Cengiz, "İsrail onlarca yıldır çeşitli bahanelerle Müslüman Filistin halkına zulüm etti. Bu zulmü bütün dünyanın karşısında göz göre göre yaptı ve yapmaya devam ediyor. Filistin adeta haritadan siliniyor" ifadesini kullandı.
Cengiz, bu çerçevede abluka altında olan ve sık sık su kesintisi ile karşılaşan Filistin halkına ekmek yardımını bir ay boyunca kesintisiz sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: AA