Aydın'dan Kısa Kısa

Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, birlik olarak yapmak istedikleri Zeytin İşleme Entegre Tesisleri için Karpuzlu'nun Gölcük Mahallesi'nden yer satın aldıklarını söyledi.

Yetiştirici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği'ni geçen yıl haziran ayı içinde kurduklarını ve ilk kongresini temmuz ayında gerçekleştirdiklerini belirtti.

Birliği kurmaktaki amaçlarının, organik zeytin sıkım fabrikası, paketleme ve pazar konusunda önemli adımlar atmak istemeleri olduğunu ifade eden Yetiştirici, "Bunun için Karpuzlu yolunda ana yola sıfır bir arazi almak için yer arayışına girdik. 1 yıl sonra Gölcük mahallemizde 3 bin 430 metrekare bir yer bulduk. Bu yeri 35 bin liraya satın alarak, birliğimizin bünyesine kazandırdık. Kısa bir süre içinde de bu satın aldığımız yere yatırımlarımızı başlatacağız. Karpuzlu'lu zeytin üreticimize hayırlı olsun" dedi.

-Çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor
Kuşadası Belediyesi, yeni yapılan yer altı konteynerler dahil ilçedeki tüm çöp konteynerlerini dezenfekte etmeye başladı.

Çöp toplama bölgelerinde ortaya çıkan kötü koku ve mikrop olasılığına karşı yapılan çalışmalar çerçevesinde, çöp konteynerler önce yıkanıyor, sonra dezenfekte ediliyor.
Günlük yıkama kapasitesi 65-70 konteyner arasında değişen özel araçlarla yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: AA