Akın Açıklaması

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan engelliler, “Didim ve Yöresi Engelliler Derneği” çatısı altında bir araya gelerek sorunlarını dile getirdi.

Akın Açıklaması

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği üyesi Erdal Akın, ilçede Cumhuriyet Caddesi ile Altınkum Yalı Caddesinin dışında diğer cadde ve sokakların kaldırımları engelli vatandaşlar için standart yapıda olmadığını savunarak, yapılan her kaldırım için engellilerde göz önüne alınarak yapılmasını istedi.

Engellilere eskiye nazaran daha iyi imkanların sağlandığını işaret eden Akın, “Daha önce tekerlekli sandalyem vardı. Ailem beni merkez Cumhuriyet Caddesi ile Altunkum Yalı Caddesinin dışında hiçbir yere götüremezdi. Çünkü diğer cadde ve sokakların kaldırımları engelliler için standart yapıda değildi. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Didim Belediye Başkanı seçilen A. Deniz Atabay’dan kaldırımlar engelliler için uygun olmadığını, tekerlekli sandalye ile ilçede rahatlıkla gezemediğimi ve kendisinden akülü tekerlekli sandalye talebinde bulundum. Atabay, talebimi geri çevirmeyerek, makamına gelen kutlama çiçekleri iade ederek elde edile para ile benim için akülün tekerlekli sandalyeye dönüştürdü. Allah kendisinden razı olsun. Artık tek başıma engelsiz bir vatandaş gibi gezip dolaşabiliyorum. Ama ilçede halen tekerlekli sandalyelere mahkum birçok arkadaşım var. Devlet engelliler için maddi katkı sağlıyor. Tek isteğim, bizler için engelleri kaldırsınlar yeter” diye konuştu.

İlçede engelliler için şehir içi ulaşım ve tuvalet sorununun da olduğunu belirten Akın, engellilere yönelik planlanarak engellilerin kullanımına sunulan “1001 Sevgi Parkı” gibi denize sahili olan Didim’de engelli vatandaşlar için planlanabilecek bir de plaj istediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA