Manisa’da Erdoğan Coşkusu

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Manisalılar resmi olmayan sonuçlara göre 12’inci cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgilerini göstermek için sokaklara akın etti.

Manisa’da Erdoğan Coşkusu

Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’da ikinci sırada çıkmasına rağmen ülke genelinde aldığı oyla Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayan Manisalılar “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganlarıyla Manisa’yı inletti.
Manisa’da resmi olmayan sonuçlara göre 3 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 48.27, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 46.16, Selahattin Demirtaş yüzde 5.57 oy aldı. Yine resmi olmayan sonuçlara göre 995 bin 907 seçmenin bulunduğu Manisa’da 740 bin 372 kişi oy kullanmak için sandık başına giderken kullanılan oyların 724 bin 553’ü geçerli sayıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Manisa’nın cadde ve sokaklarında kutlamalara başlayan AK Partililer, Manolya Meydanı’na akın etti. Ellerindeki Recep Tayyip Erdoğan bayrakları ile Manolya Meydanı’ndaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kurulan standı hınca hınç dolduran AK Partililer, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim şarkıları ile doyasıya eğlendi. Meşaleler yakan AK Partililer, ellerinde bayrak ve Erdoğan posterleri ile “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” şeklinde sloganlar attı.

Kutlamalara katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, çıktığı platformda kısa bir konuşma yaptı. Özdağ, “2002’de Siirt’ten milletvekili oldu. 2004, referandum 2007, 2009, referandum 2010 seçimler 2011, 2014 yerel yönetimler seçimleri tam 8 seçim kazandın sen 8 seçim. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı da kazandın bu millet sana “hayırlı olsun” dedi.

1971’de darbe yapanlar 1980’de gencecik çocuklara Türkiye’yi dar edenler, 28 Şubat’ta başörtülülere, “Allah” diyenlere Türkiye’yi dar edenlere karşı hep dik durdun Recep Tayyip Erdoğan. Sen bu yola çıktığında senin arkanda 2 güç vardı. Hak yani Allah halk yani millet vardı. Biz nefislerin partisi değiliz. İlkelerin, prensiplerin partiyiz. Kim genel başkanımız olursa kim başbakanımız olursa büyük Türkiye için yola devam edeceğiz Manisalılar. Bunu böyle bilin” dedi.

Manolya Meydanını dolduran 7’den 70’e yüzlerce Manisalılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini coşkuyla kutlamaya devam ederken, kalabalık arasında şu açılan bir pankartta yazan, “Biz dünyanın tüm çocuklarını toplayıp, Türkçe konuşturanı değil, dünyanın tüm liderlerini toplayıp Türkçe fırça atan adam gibi adamı sevdik” ifadeleri dikkat çekti.
Kaynak: İHA