Dağda mahsur kalan Yezidiler kurtarıldı

Peşmerge ve YPG güçleri, Sincar Dağı’nda yaklaşık bir haftadır mahsur Yezidiler için güvenli çıkış koridoru oluşturdu.

Dağda mahsur kalan Yezidiler kurtarıldı
Peşmerge ve YPG güçleri, Sincar Dağı'nda yaklaşık bir haftadır mahsur Yezidiler için güvenli çıkış koridoru oluşturdu. Yezidi ailelerin, iki saat yürüdükten sonra araçların bulunduğu noktaya ulaştığı belirtildi.

Peşmerge ve YPG güçlerinin su ikram edip, bekletilen araçlara bindirdiği aileler, Suriye tarafına doğru yola çıkarılıyor. Dağda kalan diğer Yezidilerin kurtarılması için de tahliye çalışması sürüyor. AA muhabiri, dağda bir haftadır mahsur kalan Yezidilerin kaçışına tanıklık etti.

Kaçış esnasında çocukların ve hasta yaşlıların kucaklarda taşındıkları, kadınların adım atmakta zorlandıkları görüldü. Özellikle çocukların yüzlerindeki korku ve yorgunluk dikkati çekti.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Hales Hıdır (75), 'İlk başta biraz su ve yiyeceğimiz vardı. Ancak ilk iki günde bitti. Sonraki günler, ne yiyecek ekmeğimiz, ne de içecek suyumuz kaldı. Çok zor günler geçirdik. Hala dağda binlerce soydaşımız var. Onlara bir şekilde yardım edilmeli. Yoksa yüzlerce çocuk daha ölebilir' dedi.