Çeşme'de Önce Sandığa Sonra Plaja

Türkiye’nin en gözde tatil bölgelerinden biri olan Çeşme’de cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylama işlemi için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti.

Çeşme'de Önce Sandığa Sonra Plaja

Çeşme’de sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi etkisini plajlarda da gösterdi. Türkiye’nin en ünlü plajlarından biri olan Ilıca Plajı’nda öğle saatlerinde boşlukların olması dikkat çekerken, diğer turistik tesislerde de vatandaşların oy kullanma işlemi için Çeşme’den ayrıldıkları gözlemlendi. Oyunu kullanan vatandaşlar ilerleyen saatlerde plajlara akın etti

Sabah saatlerinde ailesi ile oyunu Alaçatı 15 Eylül Mustafa Çapkan İlköğretim Okulu’nda kullanan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir ilk olduğuna vurgu yaparak, ”Cumhuriyetin kurulduğundan bu yana Cumhurbaşkanlığı seçimi, halkın belirledi tek seçim. Bizim defalarca ifade ettiğimiz gibi toplum demokratik hakkını kullanmalı ve oyunu kullanmalıdır. Ben ve ailem sabah saatlerinde oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Görüldüğü gibi Çeşme, bu demokratik hakkını kullanıyor. Yazlıkçıların kayıtlarını buraya aldırması ve diğer yazlıkçıların oy kullanma talebi sonucunda hem otobüs hem de uçak firmalarında ciddi yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Tatillerini yarıda bırakıp dönüşler var bu ülkemiz için sevindiricidir” dedi.

Seçimler öncesi yaptıkları çalışmalara da değinen Dalgıç, ”Bizim baştan beri yaptığımız çalışmalarda ‘Tatilinize bir gün ara verin, oyunuzu kullanın’ mantığıyla hareket ettik. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. Ülkemiz için hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA