Ak Partili Uslu’dan Çatı Adayına Tavsiye

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tavsiyede bulunarak, “Bizim burada derler ki el arabasına binen çabuk iner.

Ak Partili Uslu’dan Çatı Adayına Tavsiye
Sayın İhsanoğlu yaşınız kaç bilmiyorum ama tecrübenizin az olduğu anlaşılıyor. Bundan sonra size tavsiyem, dost tavsiyesi sakın ola gaza gelmeyin. Gaza gelip başkasının dolmuşuna binmeyin” dedi.


Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren TBMM İdare amiri Salim Uslu, muhalefet partilerini de eleştirdi.

Seçimlerde 14 siyasi partinin birleşmesiyle birlikte muhalefet partilerinin heveslendiğini belirterek, “Ana muhalefet ve yavru muhalefet partisine de sesleniyorum. Sayınız 14 olunca heveslendiniz, heyecanlandınız. Oysa bu aziz milletin bugüne kadar neler yaptığını seçim sonuçlarına bakarak bile öğrenemediniz. Öğrenememişsiniz. Biliyorsunuz her darbe ve muhtıradan sonra aziz millet darbeyi yapanları elinin tersiyle uzaklaştırıp çöp tenekesine atmayı başarmıştır.

1946 yılında açık oy gizli tasnifle CHP iktidar oldu mu? O günden bugüne 69 yıl geçti mi? Geçti. 69 yılda tek başına iktidar olabildi mi? Olamadı. MHP tek başına iktidar olabildi mi? Olamadı. Çünkü bu millet kendisiyle uğraşılmasını, kendisiyle kavga edilmesini kendi değerlerine yabancılaşılmasını asla kabul etmemiştir. Onun için millet seveceksiniz. Milleti sadece seçim propagandasının aksesuarı olarak görmekten, demokrasiyi aksesuar olarak görmekten vazgeçeceksiniz. İçinize sindirip seçim sonuçlarına bakıp mazeret uydurmayacaksınız. Yok trafolara kedi kaçtı demeyeceksiniz. Yok biz oy verdikte çöpte bulunduk demeyeceksiniz. Çalışacaksınız, koşacaksınız hiçbir başarı tesadüfi değildir” diye konuştu.

Seçim sonuçlarının ardından muhalefet partisi liderlerini de istifaya davet eden Uslu, “Cumhurbaşkanı nasıl olmalıdır diyenler vardı ya bize bende onlara diyorum ki bir siyasi lider nasıl olmadır. Bakın Recep Tayyip Erdoğan 9 seçimi başarı ile sonuçlandırdı. Yapacağınız bir iyilik varsa partinize bu akşamdan tezi yok istifa edin, mağlubiyet üzerine mağlubiyet almış liderle siyaset yapılmaz o partilerle bir adım ileriye gidilmez. Tarih bunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA