Paralel Yapı Operasyonunda Tutuklanan 8 Kişi İçin İlk İtiraz Geldi
Paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanan içlerinde Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu 8 polisin avukatı, "tutuklama" kararına itiraz etti.
Emniyete yönelik yapılan paralel yapı operasyonunun "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında mahkeme ifadesinin ardından tutuklanan 8 kişi için avukatları müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz etti. Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz’ın avukatı Hüseyin Ataol, Mesut Yılmaz'ın tutukluluğuna itirazını içeren dilekçesinde, müvekkilinin sağlık durumunun ciddiyeti ve tutuklama tedbirinin sağlık durumunu daha da kötüleştireceğini ifade ederek, telafisi imkansız zararlar doğuracağına dikkat çekti. Yılmaz'ın ikametgahının belli olduğunu belirten avukat Ataol, müvekkilinin uzun yıllar devlet memurluğu görevini yaptığını, kaçacağı yönünde hiçbir emare bulunmadığını ve görevden uzaklaştırılmış olması sebebiyle varsayılan delilleri karartma imkanının bulunmadığına vurgu yaptı.
YILMAZ’IN SAĞLIK DURUMU CEZAEVİNDE DAHA KÖTÜYE GİDEBİLİR
Avukat Ataol, müvekkiline isnat edilen suçların soruşturma izni gerektirdiğine kaydederek, Yılmaz'ın daha önce geçirdiği kalça protezi ameliyatından dolayı 90 günlük raporu olduğuna, tutuklama tedbirinin sağlığında telafisi imkansız zararlar doğuracağına dikkat çekti
Avukatların dilekçesini İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı izinde olduğu için İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek. Mahkemeye sevk edildikten sonra 25 Temmuz’da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun tarafından sorguları yapılan 14 kişiden Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Fatih Hıncır, İsmail Korlar, Şeref Bolat, Ramazan Orkun Altınışık, Selahattin Ergin ve Ercan Palas ‘resmi belgede sahtecilik, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması’ suçlaması ile tutuklanmıştı.