PKK'dan Barzani'ye Çok Sert Cevap

Bu kez PKK'dan Barzani liderliğindeki KDP'ye çok sert cevap geldi.

PKK'dan Barzani'ye Çok Sert Cevap
PKK'ya yakın sitelerde, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, IŞİD ve Sünni Araplarla birlikte, Haziran ayı başında “Musul’u ele geçirme” planı hazırladığı şeklindeki iddia KDP ve PKK arasındaki fitili ateşlemişti.

KDP, "REZİLCE, PESPAYE" DEMİŞTİ

KDP’den yapılan açıklamada bu iddia yalanlandı ve PKK için “Mesud Barzani ve KDP’ye yönelik istihbarat örgütlerinin yürüttükleri planın bir parçası olmuştur” denildi. KDP’nin resmi sitesinde yapılan açıklamada, “PKK’ye bağlı Özgür Gündem gazetesi ve Fırat haber Ajansı’nda, Mesud Barzani ve KDP’yi hedef alan, tamamen yalandan ibaret bir senaryo yayımladığı” hatırlatılarak söz konusu senaryonun “basit, sıradan, rezilce ve pespaye iddialar içerdiği” vurgulandı.

PKK'DAN DA ÇOK SERT YANIT GELDİ

KDP'nin ardından bu kez KCK bir açıklama yaptı. "KDP'nin PKK ve PKK yönetimine karşı düşmanlık yapmasını ve her fırsatta bu düşmanlığını dışa vurma yaklaşımını terk etmesini bekliyoruz." denildi.İşte KCK'dan yapılan o açıklamanın satır başları:

KDP KÜRT DÜŞMANLARINI SEVİNDİRMİŞTİR

“KDP'nin resmi sitesinde, Türkiye'de çıkan Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan bir haber gerekçe gösterilerek PKK'yi ve KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ı suçlayan ve hakaretlerde bulunulan bir açıklama yapılmıştır. KDP her fırsatta ve kendine uygun bulduğu zamanda PKK ve PKK yönetimi düşmanlığını dışa vurmaktadır. Kürtlerin birliğinin ve siyasi güçlerinin ortak davranması gerektiği bir dönemde KDP'nin bu düzeyde saldıran bir dil kullanması anlaşılır değildir. Bunun PKK'ye ve PKK yönetimine düşmanlığın bir bahaneyle dışa vurumu dışında başka bir izahı yoktur.

KDP tam da açıklamasında söylediği şeyi kendisi yapmaktadır. Kürt düşmanlarını sevindiren ve dış istihbarat güçlerinin yapmak istediği, ama yapamadığını yapan anlayış ve tutumla hareket etmektedir.

PKK'nin ve KCK’nin siyaseti de, tutumu da her zaman şeffaf olmuştur. Düşündüklerini ve tutumunu açık ortaya koymayı temel siyasi ilke olarak benimsemiştir. IŞİD’in Musul’a hakim olmasından sonra da siyasi tutumunu açık ve net ortaya koymuştur. Musul ve çevresindeki Kürtleri de Kerkük’ü de savunmaya hazır olduğunu ilan etmiştir.

'PKK İÇİN AMED NE İSE KERKÜK DE ODUR’

Kürtlerin bulundukları her yeri yönetmeye ve savunmaya hakları vardır. Buna Musul ve çevresi, Kerkük, Xanekin ve diğer Kürt bölgeleri de dahildir.

Kürt gerillası tüm Kürdistan'ın ve Kürtlerin fedai gücüdür. Halkımıza nerede bir saldırı olursa olsun fedaice savunmaya hazırdır. Gerilla bugün Kürt’ün özgür ve demokratik yaşamının fedai gücüdür. Kürt yiğitliği ve fedailiğini en yüksek düzeyde temsil etmekte ve Kürt düşmanlarının korktuğu öz savunma gücü olmaktadır.

BİR KÜRT SİYASİ HARKETİNE YAKIŞTIRMIYORUZ

Kürt Özgürlük Hareketi olarak KDP'nin PKK ve PKK yönetimine karşı düşmanlık yapmasını ve her fırsatta bu düşmanlığını dışa vurma yaklaşımını terk etmesini bekliyoruz. Her fırsatta ve KDP'ye bağlı yayın organlarında KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlarından Cemil Bayık’ın hedef gösterilmesini de bir Kürt siyasi hareketine yakıştırmıyoruz.