IŞİD’in arkasında CİA var!

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Erkan Tan’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Son Söz’ isimli programda Şamil Tayyar Irak’ta sürmekte olan IŞİD tehdidi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

IŞİD’in arkasında CİA var!
IŞİD olayları ile birlikte Batı'nın çifte standardının ve ikiyüzlü siyasetini görme ve tanıma fırsatı doğduğunu belirten Şamil Tayyar, IŞİD'in arkasında CİA ve Amerikan derin devletinin parmağı olduğunu dile getirdi.

“IŞİD'in arkasında CİA var!”

IŞİD'in arkasında CİA olduğu iddiasında bulunan Şamil Tayyar,“IŞİD'i harekete geçiren, onu güçlendiren ve bu kadar büyük hale getiren CİA'dır. Arkasında Amerikan derin devletinin parmağı vardır. “ diyerek açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Bunu yayanlar sadece Suriye rejimi değil aynı zamanda Batı'da bu tezgâhı kurdu. Çünkü bir taraftan da Türkiye'nin Ortadoğu projesini etkisizleştirmek istiyorlar. Yani burada tabi ki Kuzey Irak yönetimine verilen bir mesaj var, Türkiye'ye verilen bir mesaj var bunların çok iyi bilinmesi ve okunması lazım. Ama şu gerçeği de kabul etmek gerekiyor; IŞİD sadece kendine katılan militanlarla bu alanı işgal etmedi. Arkasında CİA desteği var aynı zamanda Irak'ın işgalinden sonra kenara itilmiş Sünni aşiretlerin fırsattan yararlanarak verdiği bir destek var. Çünkü her şeye rağmen Kürtler ve Şiiler Irak'ın işgalinden sonra bir kazanım elde ettiler. Kürtler kendilerine göre bir alanda kısmen bir devlet kurdular, Şii'ler ise merkezi yönetimi ele geçirdiler. Ama Sünniler bu iktidar paylaşımının dışında kaldılar. Oysa o ana kadar Sünniler Saddam döneminde iktidarın efendisiydi. Bir anda iktidar dışında kaldılar ve hiçbir kazanımları olmadı. Bunların oluşturduğu bir küskünlük dalgası vardı. IŞİD ile beraber bu dalga büyüdü. “

“Kıytırıktan bir örgüt…”

“Musul ve Kerkük başta olmak üzere Irak petrolü için Amerika buraya girdi. Irak'a demokrasi getirecek diye girmedi. Peki, nasıl oluyor da bir tane kıytırıktan bir örgüt geliyor Musul'a giriyor ve petrolleri ele geçiriyor? Böyle bir şey olabilir mi?”