Devrek Belediyesi Çevre Düzenleme Çalışmalarına Devam Ediyor

Devrek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde bulunan çöp kovaları ile çöp konteynırları yenileniyor.


Zonguldak’ın Devrek Belediyesi daha temiz, daha yaşanılır bir Devrek için çevreyle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan geri dönüşüm uygulaması, atık pil toplama kampanyası ve tıbbi atıkların toplanması gibi çevreye duyarlı çalışmalarını sürdüren Devrek Belediyesi, bir yandan da şehir içinde çöp konteynırları ve çöp kovalarını yeniliyor. Çalışmalara hız veren Devrek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kullanılmaz hale gelen ve görüntü kirliliğine neden olan eski çöp konteynırlarını yenileriyle değiştirmeye başladı.

Ayrıca Vedat Ali Özkan Caddesi ile Atatürk Caddesi’nde kaldırım kenarlarında bulunan mini çöp sepetleri de yenileriyle değiştirildi. Belediye tarafından Atatürk Caddesi’nde çöplerin çıkarma zamanlarıyla ilgili saat uygulamasına başlanıldı. Bu uygulamaya göre bu caddede ikamet eden vatandaşların çöplerini saat 07.00-08.00 ile 19.00-21.00 saatleri arasında dışarı çıkarmaları gerekiyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Atatürk Caddesi’nde apartmanlara çöplerin dışarıya çıkarılma zamanıyla ilgili bildiriler dağıtılırken, gün içerisinde bu konuyla ilgili uyarı anonsları da yapılıyor.

Daha temiz bir Devrek için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini belirten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, “Daha temiz, daha güzel ve yaşanılır bir Devrek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak geri dönüşüm uygulaması gibi çevreye duyarlı kampanyalarımıza da devam ediyoruz. Ayrıca ilçe merkezimizde, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde, caddelerimizde kullanılmaz hale gelen çöp kovaları ile çöp konteynırlarımızı yeniliyoruz. Çöpler ekiplerimiz tarafından her gün düzenli olarak toplanmaktadır. Halkımızın daha temiz ve güzel bir şehirde yaşayabilmesi için tüm ekiplerimizle düzenli olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Vatandaşlarımızdan özellikle yaz aylarında hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Daha temiz bir Devrek için vatandaşlarımızdan çöplerini çöp konteynırlarına atmalarını ve belirtilen saatlerde dışarı çıkarmalarını bekliyoruz ”diye konuştu.

Kaynak: İHA