Gazze'den İsrail'e Roket Atılması

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, Gazze'den İsrail'in güneyine roket saldırısı düzenlenmesini "İsrail'in işlediği suçlara karşı doğal bir tepki" olarak nitelendirdi.

Hamas hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zühri, yaptığı açıklamada, "İsrail mesajı iyice almalı, tehditleri bizim gözümüzü korkutamaz, şartlarına teslim olmayacağız. İşlediği suçlara karşılık vereceğiz. Eğer halkımıza karşı işlediği suçlara son vermezse bu karşılık daha da büyük şekilde olacak" ifadesine yer verdi.
İsrail savaş uçakları dün akşam Gazze'nin güneyine saldırı düzenlemiş, Gazze'den ülkenin güneyine yaklaşık 50 roketin atıldığını açıklamıştı.
Öte yandan Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzettin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze sınırındaki çeşitli bölge ve beldelerine onlarca roket atıldığı belirtildi.
Açıklamada, İsrail saldırılarına karşılık Gazze sınırında bulunan İsrail'in Netivot, Ofkim, Esdud ve Askalan bölgelerine onlarca roket atıldığı kaydedildi.
İsrail'in Gazze'ye dünden bu yana düzenlediği hava saldırılarında 7'si İzzettin el-Kassam Tugayları mensubu 9 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli yaralandı.
Kaynak: AA