Başkale'de İş Bırakma Eylemi

Başkale ilçesinde Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) başmühendisliğine bağlı çalışan 12 taşeron firma elemanı, ağır çalışma koşulları nedeniyle süresiz iş bırakma eylemi başlattı.

Yaşadıkları sorunları daha önce yetkililere iletmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtilen işçilerden Serdar Abbasioğlu, güvenceli çalışma koşulları ve insanca yaşayacak ücret istediklerini dile getirdi.
Bölge illerinin elektrik dağıtım işlerini yapan işçiler olarak, tehlikeli sınıfta çalıştıklarını ve daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak için DİSK Enerji-Sen'e üye olduklarını bildiren Abbasioğlu, "Taleplerimiz için şirket önünde iki basın açıklaması gerçekleştirdik. Sesimizi ve taleplerimizi kamuoyuna duyurduk. Ancak VEDAŞ yönetimi taleplerimize karşı duyarsızlığına devam ediyor. Bu nedenle süresiz olarak iş bırakma eylemi başlattık" dedi.

Abbasioğlu, taleplerinin karşılanması için süresiz iş bırakma grev haklarını kullandıklarını, taleplerinin dikkate alınmaması durumunda eylemi sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA