Alaçatı’da Genç Tasarımcı Rüzgarı

Alaçatı’da gerçekleştirilen MILLFEST Moda ve Sanat Festivali’nde genç tasarımcı rüzgarı esti.

Alaçatı’da Genç Tasarımcı Rüzgarı
Özgün tasarımları ile ziyaretçileri büyüleyen genç tasarımcılar, Alaçatı’ya farklı bir hava kattı.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından İzmir’de tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için gerçekleştirilen Alaçatı MILLFEST Moda ve Sanat Festivali bu yıl da renkli geçiyor. Alaçatı Tarihi Değirmenler’in altında açılan standlarda 25 tasarımcı ürünlerini sergilerken, ziyaretçiler 9 Temmuz gece yarısına kadar birbirinden farklı ve güzel tasarımları görebilecek.
Açılış törenine Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk’ün de katıldığı Alaçatı Moda ve Sanat Festivali, ziyaretçilerden tam not alırken, genç tasarımcılar da ilgiden memnun oldu. Dünya modasında adından söz ettirecek yetenekli tasarımcıların da stand açtığı organizasyonun önümüzdeki yıllarda da büyüyerek devam ettirilmesi planlanıyor.

Alaçatı’da organizasyonun 4 gündür başaralı bir şekilde devam ettiğini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, 25 standta birbirinden güzel ürünlerin moda severlerle buluştuğunu söyledi.

Alaçatı Moda ve Sanat Festivali’ne ilginin her yıl daha da arttığını açıklayan Özden, “Genç tasarımcı arkadaşlarımızın birbirinden farklı tasarımları ziyaretçilerle buluştu. Yarın gece yarısına kadar standlar misafirlerimize açık olacak. Özel tasarım ürünlerinin sergilendiği standlarda yetenekli genç tasarımcılarımızın ürünleri bulunuyor. Sektördeki katma değerin artırılması ve genç tasarımcıların sektöre kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiğimiz organizasyonun çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Büyük bir ilginin olduğu Alaçatı Moda ve Sanat Festivali’ni önümüzdeki yıllarda daha da renklendirerek sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA