ABD Gazze'yi kınadı!

Beyaz Saray, İsrail'e yapılan roket saldırılarını kınadı.

ABD Gazze'yi kınadı!
Beyaz Saray, "İsrail'e yönelik devam eden roket saldırılarını ve Gazze'deki terörist örgütler tarafından sivillerin kasten hedef alınmasını kuvvetle kınadıklarını" belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, "İsrail'e yönelik devam eden roket saldırılarını ve Gazze'deki terörist örgütler tarafından sivillerin kasten hedef alınmasını kuvvetle kınıyoruz. Hiçbir ülke, sivilleri hedef alan roket ateşini kabul edemez ve İsrail'in bu korkunç saldırılara karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.

Earnest sözlerine şöyle devam etti:

"Aynı zamanda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bizzat kamuoyu önünde yaptığı sorumlu davranma çağrısını da takdir ediyoruz. Her iki taraftaki sivillerin emniyeti ve güvenliğine dair endişeliyiz. Buna, hem evlerinde roket atışları altında yaşamaya zorlanan İsrail'in güneyindeki yerleşimciler hem de Hamas'ın şiddeti yüzünden çatışmaya maruz kalan Gazze'deki siviller dahil."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin geçen hafta sonunda Netanyanu ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Earnest, görüşmede Kerry'nin, ABD'nin bölgedeki gerginliğin artmasına dair kaygısını, roket ateşinin son bulması ve 2012'deki ateşkesin mümkün olan en erken zamanda yeniden tesis edilmesine yardımcı olma isteğini yinelediğini kaydetti.

Earnest, "Bu tarz temaslar devam ediyor. Bu şiddetin devam etmesi ve artması iki tarafın da çıkarına değil. İsrail'in, kendini savunma hakkını kullanırken bile diplomasinin galip gelmesi ve ateşkesin, ya da en azından şiddetin azalmaya başlaması için kanalları açık tutacaklarından umutluyuz" diye konuştu.