Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 Ağustos'ta ülkenin, bu milletin cumhurunu, cumhur reisini seçeceklerini söyledi.

Müezzinoğlu, Yayla Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni Kırklareli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Kırklareli Valiliğince Festival Alanı'nda düzenlenen iftar çadırına giden Müezzinoğlu, burada masaları tek tek dolaşarak vatandaşların ramazan ayını kutladı.
Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, Türk milletinin birbirini daha çok sevmeye, birbirine daha çok değer vermeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Birlikten güç doğar" anlayışının daha fazla pekişmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
''Bu güzel sofralar, kardeşlik duygularımızın genişlemesine ve güçlenmesine vesile olsun. Çocuklarımıza ve gençlerimize yarın büyüdüklerinde güzel hatıraları buralarda oluşsun. Bu sene geçtiğimiz son 10 yıldır Balkanların her noktasında Türkiye Cumhuriyeti'nde de yer yer bu sofraları yaygınlaştırıyoruz. İnşallah bu sene Selanik'te de iftar sofrası düzenleyeceğiz. Yunanlı vatandaşlara da bizim medeniyetimizin iftar sofrası zenginliğini oralarda göstermek, oralarda yaşatmak, oralardaki kardeşlerimizle de soframızı paylaşırken sevgimizi paylaşmak, onların yanında olduğumuzu gösterecek ve paylaşmayı da inşallah genişleterek devam edeceğiz. Dolayısıyla bu sofraları yalnız iki yudum yemeğin verildiği, bir hayırseverin sizlere bir ikramda bulunduğu sofralar olarak görmeyin. Bu sofralar bizim medeniyet zenginliklerimizin rahmetinin ve bereketinin yansıdığı ve yaşatıldığı sofralardır.''
Müezzinoğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli olduğunu anlatarak, "Cumhur, cumhurbaşkanını seçecektir. İnşallah 10 Ağustos'ta bu ülkenin, bu milletin cumhurunu, cumhur reisini seçeceğiz. Dolayısıyla bu meydanda her vatandaşım 10 Ağustos'ta benim ülkemi yönetecek, benim ülkemi dünyaya karşı temsil edecek cumhurun tamamının reisi olacak kişiyi vicdanımızın sesiyle gönlünden gelen sesi dinleyerek cumhurbaşkanını seçecek.''
Konuşmasının ardından vatandaşlarla beraber orucunu açan Müezzinoğlu, ardından İstasyon Caddesi'nde vatandaşlarla sohbet etti. Müezzinoğlu, bir çay bahçesinde sigara içen vatandaşların paketlerini toplayarak sigara bırakmaları için söz istedi.
Müezzinoğlu, sigarayı bırakacağı sözünü veren Fatma Vural'ın içtiği çay parasını Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın ödeyeceğini kaydetti.


Kaynak: AA