Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm süreciyle birlikte Batman'da artık kepenklerin kapanmadığını söyledi.

Bakan Şimşek, Batman'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) son verilerine göre Batman'ın işsizlik oranlarındaki sırasına ilişkin gazetecilere değerlendirmede bulundu.
Batman nüfusunun yüzde 60'ının 24 yaş altında bulunduğu kaydeden Şimşek, kentin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirtti.

TÜİK'in son verilerine göre Batman'ın hızla geliştiğinin görüldüğünü ifade eden Bakan Şimşek, "Batman'daki istihdam oranlarında, özellikle organize sanayi bölgesindeki fabrikalar anlamında büyük bir gelişme var. Bizdeki genç nüfustan dolayı işsizlik oranı nispeten yüksek olması o anlamda normal. Fakat işsizliği aşağı çekmek için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Çözüm sürecinin bölgede huzur sağladığını belirten Şimşek, şunları söyledi:
"Bugün Batman'da yatırım yapan bir girişimciye devlet 100 liralık yatırıma 116 liralık destek veriyor. Burada altyapıyı yaptık. Burada üniversitemiz, yetişmiş elemanımız ve teşvikler var. En önemlisi çözüm süreciyle birlikte bölgede huzur var. Batman'da eskiden olduğu gibi kepenkler kapanmıyor. Türkiye ekranına, Batman'ın olumsuz bir karesi yansımıyor. Bu tabi zamanla eminim ki işe, aşa, ihracata, üretime, yatırıma, istihdama dönecek. İnşallah işsizliği azaltmış olacağız."
Bakan Şimşek'in esnaf ziyaretine, Vali Azmi Çelik, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve çok sayıda partili eşlik etti.
Kaynak: AA