Kadına Şiddete Karşı Eğitimli Çözüm

Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedriye Uğur, kadına yönelik şiddete karşı eğitim çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Kadına Şiddete Karşı Eğitimli Çözüm

Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği, üyeleri Ramazan ayı sebebiyle Gölpark Sosyal Tesisleri'nde iftar yemeği düzenledi.

Yemekte bir araya gelen dernek üyeleri, yeni dönemdeki eğitim çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Kadına yönelik toplumsal şiddete karşı eğitim çalışmaları yapacaklarını belirten Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedriye Uğur, "Bizim toplumsal şiddet ve kadına şiddet çalışmalarımız kendi acılarımızı yaşarken ortaya çıktı. 21 Mayıs Çerkez sürgünü ve soykırımının yıl dönümde bizler kendi acımızı anarken içinde yaşadığımız toplumunda acısına dokunmak istedik. Projemizin ilk ayağında kan bağışı kampanyası düzenledik ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. İkinci ayağında ise eğitim var. Burada özellikle kadına yönelik toplumsal şiddetin bir nebze olsun önlenebilmesi için daha somut şeyler yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Buda ancak eğitimle mümkün" dedi.

Birden fazla resmi kurumun da destek vereceği eğitim çalışmalarına hazırlandıklarını anlatan Uğur, "Arkadaşlarımız çalışmalarımızla ilgili akademik ve bürokratik altyapıyı oluşturuyorlar. Yapacağımız projede psikoloji, pediatri, sosyoloji ve daha birçok alanda eğitimler olacak. En geç yıl başına kadar bu eğitimlere başlamak istiyoruz. Bizler insanların bilinçaltına ve karakterine ulaşacağız. Şiddete meyilli insanlar üzerinden etkili olacaktır. Proje kadına yönelik şiddeti ne kadar azaltırsa bizler o kadar mutlu oluruz" dedi.

Kaynak: İHA