Erzurum'da Sağanak Can Aldı

Erzurum'da etkili olan sağanak nedeniyle yıkılan fırın duvarının altında kalan işçi öldü.

Kentte sağanaktan dolayı bazı ev ve iş yerlerini su bastı, yollarda su baskınları yaşandı. Çok sayıda araç, sel nedeniyle yolda mahsur kaldı.
Erzurum-Kars karayolu TOKİ mevkisinde sel baskını nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Yol güzergahında bulanan Kazım Yurdalan Mahallesindeki bir fırının zemin katına un almak için inen Sebahattin Penekli, su baskını sonucu yıkılan duvarın altında kaldı.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, işçiyi çıkaramayınca, yetkililerden yardım istendi. İtfaiye ekipleri, su tahliyesi yapmaya çalıştı.
Bölgeye giden sivil savunma ekibinin geç geldiğini iddia eden bir grup, sopa ve taşlarla sivil savunma personeli ve aracına saldırdı.
Araçtan güçlükle inen ekip, bölgeden koşarak uzaklaşmaya çalıştı. Arbedenin büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sivil savunma ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Gruptakilerin saldırısı üzerine kurtarma çalışmaları zaman zaman aksadı.
Kepçe yardımıyla fırına ulaşan, aralarından dalgıçların da bulunduğu ekipler, sel sularının dolduğu bodrum kata inerek Penekli'nin cesedine ulaştı.
Fırının üst katına çıkarılan ceset, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Bu arada, Penekli'nin yakınları ve iş arkadaşları, ekiplerin beraberinde getirdiği jeneratörler ile su tahliye motorlarının çalışmaması üzerine tepki gösterdi.
Cihazları kırmaya çalışan grubu, polis sakinleştirmeye çalıştı.
Fırının alt bölümündeki un çuvalları ve ekmeklerin suya kapıldığı görüldü.

Ekipler, cesedin kaldırılmasının ardından bölgedeki su tahliyesine devam etti.
Kaynak: AA