Alaçatı’da Mıllfest Coşkusu

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından İzmir’de tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için gerçekleştirilen Alaçatı MILLFEST Moda ve Sanat Festivali törenle açıldı.

Alaçatı’da Mıllfest Coşkusu

Alaçatı Tarihi Değirmenler’in altında yapılan açılış törenine Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Terziler Odası Başkanı Mevlüt Türün, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Burak Sertbaş, EGSD Geçmiş Dönem Başkanları Nedim Örün, Serdar Yavaşoğlu ve Timur Yaykıran ile tasarımcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla ve Uğurhan Akdeniz FashionEvents&Production organizasyonu ile düzenlenen Festival 9 Temmuz tarihine kadar sürerken, festival kapsamında birbirinden yetenekli 25 tasarımcı standlarında ürünlerini sergileyecek. Standlar her gün 18.00 ila 01.00 saatleri arasında gezilebilecek.

“İLGİ ARTIYOR”
Açılış töreninde konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Millfest Alaçatı Moda ve Sanat Festivali Alaçatı kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 25 moda tasarımcının birbirinden güzel ürünlerini standlarında sergilediğini söyledi.

Festival ile birbirinden değişik ve özgün tasarımları bu yılda moda severler ile buluşturduklarını anlatan Özden, “Festivalimize ilgi her geçen gün daha da artıyor. Standlarda,plaj giysileri, plaj terlikleri, özel tasarım takılar, pet giysileri gibi ilginç tasarımlarda sergileniyor. 9 Temmuz tarihine kadar 18.00/01.00 saatleri arasında Millfest Moda Festivali’ni izleyeme herkesi davet ediyorum” dedi.

“DEĞER KATIYOR”
Alaçatı’da her yıl olduğu gibi bu yılda Moda ve Sanat Festivali düzenlendiğini ifade eden Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise bu çalışmanın Beldeye ayrı bir değer kattığını söyledi.

Alaçatı’da yetenekli tasarımcıları görmenin kendisine ve ilçe halkına büyük bir mutluluk verdiğini açıklayan Dalgıç, bundan sonra da bu tip etkinliklere destek vererek Çeşme’nin adını dünyaya duyurmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve davetliler tek tek standları gezerek tasarımcılara başarılar dilediler.
Kaynak: İHA