Uetd Berlin'de İftar Verdi

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Almanya'nın başkenti Berlin'de iftar verdi.

Steigenberger Oteli'nde verilen iftara eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Hidayet Çilkoparan, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Alman Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Milletvekili Oliver Wittke ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcisi katıldı.

Egemen Bağış hem İngilizce hemde Türkçe yaptığı konuşmada, ramazan ayının önemini vurguladı. Bağış, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde okullar, devlet daireleri ve yerel kamu kurumlarında çalışan Müslümanlara getirilen oruç yasağını eleştirdi.

''Size müstakbel cumhurbaşkanımızın selamını getirdim'' diyen Bağış, AK Parti'nin 12 yıldır bir çok icraatlar yaptığını ancak en önemli icraatın yurt dışında yaşayan vatandaşlara özgüven hissi vermesi olduğunu vurguladı.
Artık garip bir Türkiye'nin bulunmadığını anlatan Bağış, Türkiye'nin "artık büyük hayaller kuran, çok büyük projeler üreten" bir ülke haline geldiğini kaydetti.

Yurt dışında yaşayan Türklerin artık gururla Türk pasaportu taşıdıklarını belirten Bağış, Almanya'daki Türklerin başarısının da Türkiye'ye olumlu etki yaptığını, bunun bir dişlinin iki parçası olarak görülebileceğini anlattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylık müracaat dilekçesine Metin Külünk ile imza koyduklarını hatırlatan Bağış, ''Attığımız o imza belkide hayatımızın en önemli imzasıdır'' dedi.

Bağış, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Almanya'da da çalışmalar yaptıklarını, sandık görevlilerinin eğitimlerinin devam ettiğini kaydetti.

İftara katılan gazetecilerle sohbet eden Metin Külünk ise cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Avrupa'daki vatandaşlara yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vatandaşların sandığa gitmesinin önemli olduğunu vurgulayan Külünk, ''Öncelikle isteğimiz vatandaşlar sandığa gitsin, vatandaşlık görevini yapsın'' dedi.

Yurt dışında yaşayan seçmenler için getirilen randevu sistemli oy kullanma işlemi nedeniyle vatandaşlardan bazı şikayetler aldıklarını anlatan Külünk, ''Randevu sistemi esnekleştirilmeli. Yüksek Seçim Kurulunun bu konuyu dikkate alacağına inanıyor ve ona göre bir değerlendirme yapılmasını önemli görüyoruz'' diye konuştu.

Külünk bir gazetecinin "AK Parti adayı Almanya'dan ne kadar oy alabilir" sorusuna "net bir rakam" veremeyeceğini ancak geçen seçimlerde AK Parti'nin aldığı oy oranının yüzde 60 ila 65 aralığında olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA