Kamp Dışındaki Suriyelilere Et Dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kamp dışında barınan Suriyeli mültecilere et dağıtıldı.

Kamp Dışındaki Suriyelilere Et Dağıtıldı
İsmini vermeyen bir hayır sahibinin kestigi büyük baş hayvanların etleri, Kaymakamlığın tespit ettigi fakir Suriyeli ailelere görevliler tarafından dağıtımı gerçekleştirildi.


Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve ilçe merkezinde barınan Suriyeli mültecile et dağıtımı gerçekleştirildi.

Kesimhane de gerçekleşen kesim, görevliler tarafından etler paketlenerek görevliler tarafından evlere dağıtımı yapıldı.

Ramazan ayının bereket ayı ve kardeşlik ayı olduğunu belirten ilçe Kaymakamım Eyüp Fırat şu değerlendirmeklerde bulundu:
”Malumunuz çadır kent dışında kalan Suriyeli misafir kardeşlerimiz için, özellikle bu ramazan ayında sivil toplum kuruluşlarından çok ciddi destekler alıyoruz. Huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu gün çadır kent dışında kalan kardeşlerimize canlı hayvan kesimi gerçekleştirildi, Ramazan ayında et dağıtıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ülkenin her tarafından yardım yağıyor, yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle ramazan ayının kardeşlik ruhunu yaşatma anlamında çok değerli, çok anlamlı buluyorum. Dışarıda kalan yaklaşık 30 bin Suriyeli kardeşimiz var. Akçakaleli hemşerilerim yaklaşık iki yıldır misafirlere ev sahipliği yapmaktadır. Kendilerinede sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ve inşallah bu kardeşlerimizin yarasını hep birlikte saracağız.”
Kaynak: İHA