İsrail-filistin Gerginliği Sürüyor

Kudüs'ün Şufat beldesinde İsrail güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 13 polisin yaralandığı bildirildi.

İsrail Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı açıklamada, olaylarda Filistinlilerin attığı taşlar nedeniyle 13 polisin yaralandığını, 6'sının Kudüs'teki bir hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Ordu sözcüsü Peter Lerner ise Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketin, bir ev ve araca isabet ettiğin böyledi. Lerner, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını aktardı.
Ordu radyosunun haberinde ise Gazze'den roket atılmaya devam edilmesi ihtimaline karşı Yahudi yerleşim birimlerinin bulunduğu Gazze sınırına sevkiyat yapma kararı alındı.
Öte yandan, bir Filistinlinin İsrail askerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, El-Megazi Mülteci Kampı'nın doğu sınırına yakın noktada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Bu arada görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin Refah kentinde, Filistin İçişleri Bakanlığı Ulusal Emniyet Birimi'ne ait bir nokta ile tarım arazilerine saldırı düzenlediğini kaydetti.

Tanıklar, uçakların 3 füze fırlattığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

İsrail ile Filistinliler arasında, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırıldıktan 18 gün sonra ölü bulunmasıyla başlayan ve önceki gün Muhammed Hüseyin Ebu Huday isimli Filistinli gencin yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmesiyle tırmanan gerginlik sürüyor.
Kaynak: AA