Hayvanseverden Belediyeye Çağrı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Fatih Parkında başıboş köpekleri besleyen bir hayvansever belediyeden mama kapları istedi.

Hayvanseverden Belediyeye Çağrı

Kendisini ‘yardımsever bir hayvansever’ olarak tanımlayan ve İstanbul’da yaşayan emekli Vicdan Atalay, tatil için geldiği Manisa’da gününün büyük bir bölümünü sokak hayvanlarıyla geçiriyor. Kendi cebinden ayırdığı bütçeyle sokak köpeklerini elleriyle besleyen Atalay belediyeden de sokak hayvanları için şehrin farklı yerlerine yerleştirilecek ve içlerine mama ilave edebilecekleri kaplar yapılmasını istiyor.

Bütün canlıları çok sevdiğini özellikle de köpekleri çok sevdiğini söyleyen Atalay, “Köpekleri ve çocukları daha çok seviyorum çünkü onlar korumasız. Ancak gözleriyle bazı şeyleri ifade edebiliyorlar. Sadece ve sadece istediğim insanlar birbirlerine ne kadar sevgi gösteriyorlarsa dört ayaklı olup da gözleriyle insanlara bütün duygularını anlatan köpeklerin de birazcık koruma altına alınmasını ben Manisa Belediyesinden istiyorum. Boş zamanlarımda hiç kimseden herhangi bir yardım almaksızın gerek evde onların yiyebileceği türde mama, gerekse hayvan yemi satılan yerlerden mamalarını alıyorum. Benimle beraber bir arkadaşım daha var. Biz ikimiz birlikte bunlara bakmak durumunda kalıyoruz. Bunu vazife olarak değil, sevdiğimiz için yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Her biri 14’er sene olmak üzere 3 tane köpek beslediğini anlatan Atalay, “Benim için önemli olan evcil hayvanlar değil. Önemli olan sokak çocukları ile sokağa atılan köpekler. 2 tane oğlum var. İkisi de hayvanı sever, gelinim hayvanı sever. Yurt dışında herhangi bir sokak köpeğine zarar verdiğinizde bizim paramızla 4 bin lira para cezası var ama Türkiye’de yok. Tabiî ki burada diyebilirsiniz ‘Biz kendi halkımıza iş bulamazken sokak hayvanlarına ayıracak belli bir miktar paramız yok’ diyebilirsiniz. Buna hak vermiyor değilim ama benim sadece istediğim minnacık bir kutunun içinde sokak hayvanlarına birazcık mama ilave edebilecek şekilde dizayn edilmiş minik kutucuklar” dedi.

Kaynak: İHA