Devlet Opera ve Balesinde festival rüzgarı

DOB, yaz boyunca düzenlediği uluslararası festivallerle 35 binden fazla sanatseveri bale ve operayla buluşturuyor.

Devlet Opera ve Balesinde festival rüzgarı
Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü yaz boyunca düzenlediği uluslararası festivallerle 35 binden fazla sanatseveri bale ve operayla buluşturuyor.

DOB, yerleşik sahnelerindeki temsillerin ardından haziran ayının ilk günlerinde Türkiye'nin değişik şehirlerinde festivallerle yaz mevsimini karşıladı.

Haziranda düzenlenen İstanbul Opera Festivali'nden sonra İstanbul Bale Yarışması ve Festivali'ni de başarılı bir şekilde gerçekleştiren DOB, festivalde Türk ve Doğu temalı opera eserlerini sahneledi.

Sanatseverlerin ilgiyle karşıladığı İstanbul Uluslararası Opera Festivali'nde Attila, Fatih Sultan Mehmet, Lüküs Hayat, Saraydan Kız Kaçırma, Birjan ve Sara, Beklenmedik Karşılaşmalar ile bir Gala Konser yer aldı. 12'nci kez "perde" diyen Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nde ise açılışı Türk sanat müziği eşliğinde sahnelenen "Çalıkuşu" balesiyle yapan DOB, yeşil ve mavinin yanında farklı bir etkinliğe imza attı.

Öte yandan seyirci ilgisinin üst düzeyde olduğu festivallerde biletler de günler öncesinden tükeniyor.

Geçen hafta Bodrum'u baleyle buluşturan DOB, sadece çevre bölgelerden değil Türkiye'nin farklı yerlerinden sanatseverleri ağırladı.

Festivalde seyirci, Çalıkuşu'nun yanı sıra İspanya'dan gelen Carlos Saura Topluluğu'nun sahnelediği "Flamenco Hoy" ve "Afife Jale'nin hayatını anlatan İstanbul DOB'un sunduğu "Afife" balesiyle selamlandı.

Ayrıca İzmir DOB festivalde "Kerbela" balesiyle izleyici karşısına çıkarken, Ankara DOB da 2 Ağustos'ta "Tango's" gecesiyle sanatseverlere farklı bir akşam yaşatmayı planlıyor. 5-6 Ağustos'ta Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun konuk olacağı Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nde topluluk, Alexandre Dumas'ın ölümsüz romanı "Kamelyalı Kadın"ı Rus ekolüyle bale sahnesine aktaracak.

AKDENİZ AKŞAMLARI DA SANATLA RENKLENECEK

DOB, Bodrum'u ağustos ayının ilk günlerine kadar sanatın büyülü dünyasıyla buluşturduktan sonra 30 Ağustos'ta da 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali için perdeleri açacak.

Klasik eserlerden Hercules, Notre Dame'in Kamburu, Aida, La Traviata, Harem, Attila, Tosca'nın sahneleneceği sıcak Akdeniz akşamlarında, yaz aylarının gözde tatil beldeleri sanatla bütünleşecek.
Kaynak: AA