Uluslararası Kooperatifler Günü

Amasya Ticaret İl Müdürü Mustafa Erken, Uluslararası Kooperatifler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erken, mesajında, bu yıl 5 Temmuz'da kutlanacak Uluslararası Kooperatifler Günü'nün ana temasının "Herkes İçin Sürdürülebilir Kalkınmayı Başarmada Kooperatif İşletmeler" olarak belirlendigini bildirdi.
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınmaya hükümet programlarında önem verilmeye başlandığını vurgulayan Erken, şunları kaydetti:
"Sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmede anahtar rol üstlenen kooperatifler yenilenebilir enerji, geri dönüşüm, sağlık, eğitim, bankacılık ve sigorta konularında pek çok sektörlerle faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Kooperatifçilik bugün ülkemizde 8 milyondan fazla insanımızın gönüllü katıldığı ekonomik girişim modelidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız kooperatifçiliğin geliştirilmesi için yeni kooperatif türleri için örnek ana sözleşmeler hazırlayarak halkımızın hizmetine sunmuştur. Ayrıca proje hazırlayıp sunanlara malzeme ve ekipman alımı için hibe desteği verilmektedir."
Erken, kooperatiflerle ilgili ayrıntılı bilgilere Amasya Ticaret İl Müdürlüğü'nün internet sayfasından ulaşılabileceğini belirtti.

Kaynak: AA