Suriyeli Aile İftarda Vali Tapsız'ı Ağırladı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Elbeyli konteyner kentini ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Elbeyli konteyner kentini inceleyen Vali Tapsız, incelemenin ardından konteyner kentte barınan Suriyeli aileleri de ziyaret ederek ailelerle bir süre sohbet edip çocuklara oyuncak hediye etti.
Ziyaretin iftar saatine kadar sürmesi nedeniyle, konteyner kentte Suriyeli bir aile tarafından iftar sofrasına davet edilen Vali Tapsız, iftarını Suriyeli aile ile birlikte yaptı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Suriyeli aile reisi, Vali Tapsız başta olmak üzere yardımlarını esirgemen Türkiye'ye teşekkür etti.
İftar sonrasında, Elbeyli konteyner kentte bulunan Halep Evini de ziyaret eden Vali Tapsız, burada bulunan Suriyelilerle sohbet ederek, onların memnuniyetlerini, dileklerini ve sorunlarını dinledi.
Vali Süleyman Tapsız, bolluk ve bereket ayı olan 11 ayın sultanı ramazan ayını yaşamanın mutluluğu ve sevinci içerisinde olduklarını belirtti.

İftarı kendilerini davet eden Suriyeli bir aile ile açtıklarını ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:
''Dinimizin emrettiği, kültürümüzden gelen insanlığın gerektirdiği mazlumun, yetimin, kimsesizin yanında olmak ve kardeşlik ahlakı ve hukukuyla sizlerin acısını bir nebze olsun paylaşmak amacıyla burada bulunuyoruz. Bu ziyaretlerimiz ramazan ayı boyunca ve ramazandan sonrada devam edecek. Buradaki kardeşlerimiz inşallah kısa zamanda kendi ülkelerine dönerler.
Ramazan iftarlarını evlerinde açarlar. Suriyeli kardeşlerimiz burada bulundukları sürece biz her zaman onların yanında olacağız. Bu mübarek aylarda onları yalnız bırakmayacağız. Çünkü onlar bizim hem din kardeşlerimiz, hem de komşumuz. Onların mutluluklarını da, sıkıntılarını da birlikte paylaşacağız.''
Kaynak: AA