Şehrin Göbeğinde Arazi Yangını

Aydın’ın Efeler ilçesinde, yerleşim alanının göbeğindeki kalan son tarım arazisinde yangın çıktı.

Şehrin Göbeğinde Arazi Yangını
3-4 farklı noktadan başlaması nedeniyle kasıt ihtimali değerlendirilen yangında yaklaşık 200 adet zeytin ağacı zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre; bugün saat 17.30 sıralarında Efeler merkez Mimar Sinan Mahallesi Efeler Bulvarı üzerinde bulunan ve apartmanların arasında kalan son tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden Yüksel Yalova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi görevlisi Mutlu Dede, okuldaki yangın tüpünü kaparak yangına müdahale etti. Tek bir zeytin ağacının etrafında gözüken yangını söndürmeye çalışan Dede, arazinin farklı noktalarında da dumanların yükselmeye başladığını görünce itfaiyeden yardım istedi. Kuru otların tutuşması sonucu, yangı bir anda bütün araziyi kapladı. Doğal yaşamın da zarar gördüğü yangında, bazı havyalar ise kaçarak son anda kurtuldu.

Kısa sürede bölgeye ulaşan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, farklı noktalarda devam eden yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yanan bölgenin yerleşim alanlarının ortasında olması nedeniyle, çevrede toplanan meraklı kalabalık söndürme çalışmalarını ilgiyle izledi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, kalabalığın itfaiyenin çalışmalarına engel olmaması için çevrede güvenlik önlemi aldı.

“SADECE 1 AĞACI KURTARABİLDİK”
Yangının üç dört ayrı noktadan belirdiğini belirten okul görevlisi Mutlu Dede, “Yangını görür görmez okulun yangın söndürme tüpüyle müdahale ettik. En fazla 1 ağaç kurtarabildik. Farklı noktalardan da yangın başlayınca itfaiyeye haber verdik ama ağaçları kurtaramadık. Bir noktadan başlamadığı için kasıt olduğunu düşündük” dedi.

Yaklaşık yarım saat içinde tamamen söndürülen yangında arazide bulunan 200’a yakın zeytin ağacı zarar gördü. 3 veya 4 farklı noktadan başlayan yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA