Manisa'da Dolandırıcılık Operasyonu

Telefon dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen 2 kişiden biri, para yerine gazete kağıtlarını teslim alırken suçüstü, diğer şüpheli ise kovalamaca sonucu ele geçirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, telefon ile Manisalı esnaf H.A.'ya kendilerini savcı ve başkomiser olarak tanıtan 2 kişi, "Banka hesabınızdan terör örgütlerine para aktarıldığını belirledik. Hesabınız terör örgütünün eline geçmiş. Seni kurtarmamız için parayı çekip talimatlarımızı bekle" dediler.
Dolandırıcılar, bankadaki yaklaşık 70 bin lirasını çeken esnaftan parayı kendilerine Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nin bahçesine getirmesini istedi.
Dolandırıldığını anlayan ve polis ile işbirliği yapan esnaf, bankadan çektiği yaklaşık 70 bin liranın, polis tarafından gazete kağıdı ile değiştirilmesinin ardından, şüphelilerin istediği gibi adliye önündeki üst geçidin altına bıraktı.
Parayı almak için 27 plakalı otomobil ile gelen M.A. (37), Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri tarafından suçüstü yapılarak yakalandı.
M.A.'yı otomobil ile getiren M.F. (34) ise olay yerinden kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu yakalandı.
Zanlılar M.A. ve M.F., emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.
Kaynak: AA