Lise Öğretmenleri Mor Sertifikalarını Aldı

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında düzenlenen Mor Sertifika eğitim programı 22-27 Haziran tarihlerinde Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Lise Öğretmenleri Mor Sertifikalarını Aldı
Eğitim programına Çanakkale’den katılan 10 lise öğretmeni Mor Sertifika sahibi oldu.
Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından, Sabancı Vakfı’nın finansal desteği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle yürütülen ‘Mor Sertifika Programı’, 22-27 Haziran 2014, tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşti.

Mor Sertifika Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri, yıl içerisinde proje illeri olan Çanakkale, Edirne, Erzincan, Kastamonu ve Ordu’yu ziyaret ederek, burada lise öğretmenleri ile bir araya geldiler ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda seminer ve atölye çalışmaları yaptılar. Bu çalışmaların ardından, toplumsal cinsiyet konusunda daha detaylı çalışmak isteyen 39 lise öğretmeni Sabancı Üniversitesi’ne davet edildi. Öğretmenler Sabancı Üniversitesi’ndeki eğitim programı kapsamında, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hareketi’, ‘Dilde Cinsiyetçilik’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Medya’, ‘Cinsiyetçi Olmayan Gazetecilik’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Psikoloji’, ‘Edebiyat ve Toplumsal Cinsiyet’, ‘Matematik, Doğa Bilimleri ve Toplumsal Cinsiyet’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Hukuk’, gibi eğitimlerin yanı sıra, poster çalışması, film gösterimi, okuma tiyatrosu ve şehir gezisi gibi etkinliklere de katıldılar. Mor Sertifika eğitimlerine katılan öğretmenler, Karaköy Minerva Palas’ta poster sunumlarının ardından gerçekleşen törenle sertifikalarını aldılar.
Kaynak: İHA