Kadınların İftar Geleneğini Bu Yıl Girişimci Kadınlar Devraldı

Aydın’da Türk Kadınları Derneği tarafından çeşitli kurum, kişi ve kuruluşların desteği ile geleneksel hale getirilen iftar sofraları bu yıl Aydın Girişimci Kadınlar Derneği tarafından sürdürülüyor.

Kadınların İftar Geleneğini Bu Yıl Girişimci Kadınlar Devraldı

Aydın Efeler İlçesi Menderes Park’ta her gün iftra saatinde oruçlu olsun olmasın ihtiyaç sahiplerine yemek veriliyor. Garibanlarla aynı sofrayı paylaşmak ve onlarla aynı ortamda iftar yapmak isteyenler ise bir yandan sıraya girip yemek alıyor, diğer yandan da çaktırmadan ekonomik gücü elverdiğince gariban insanların iftar açıp yemek yemelerini sağlamak amacıyla iftar sofrasına ekonomik katkı sağlıyor.

Türk Kadınlar Derneği tarafından 7 yıldır geleneksel olarak sürdürülen iftar çadırı geleneğini bu yıl Aydın Girişimci Kadınlar Derneği olarak kendilerinin sürdürdüğünü belirten Dernek Başkanı Esen Türker, amaçlarının mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ile aynı ortamda hem iftar yapmak hem de buradaki manevi ortamdan faydalanmak olduğunu söyledi.

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği olarak bu tür etkinlerle bir yandan ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak isterken diğer yandan Türk toplumunun kaybetmiş olduğu değerleri yeniden kazanma ve kazandırma gayreti içerisinde olduklarını belirten Türker, “Her gün çok sayıda kişinin iftar yapıp karnını doyurduğu bu çadırda biz sadece öncülük yapıyoruz. Hayırseverlerin destekleri ile bu organizasyon yürüyor. Bu güzelliklerin devam etmesi için hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz. En çok hoşumuza giden durum ise hali vakti iyi olup da bu ortamı yaşamak isteyenler oluyor. Bazı vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla birlikte yemek kuyruğuna girip bu insanlarımızla aynı ortamda iftar yapıyor. Daha sonra da gönlünden ne koparsa bu güzel hizmetin devam etmesi için katkı sağlıyor. Dernek olarak 34 kişiyiz. Amacımız Aydınlı Girişimci Kadınlar Derneği olarak ilimize ve ilimizde yaşayan insanlara faydalı olabilmek” diye konuştu.

Girişimci Kadınlar Derneği’nin iftar sofrasına konuk olan Aydın Kadın Derneği üyesi bayanlar, karavana başına geçip hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: İHA