Gaziosmanpaşalılar 'Gönül Sofraları”nda Buluşuyor

Gaziosmanpaşa’da kurulan ‘Gönül Sofraları’nda binlerce kişi tek sofrada oruç açtı.

Birlik ve beraberlik vurgusuyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bu halk, kendi içinden gelen birini Cumhurbaşkanı seçecektir” dedi.


Gaziosmanpaşa’da kurulan Gönül Sofraları binlerce kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Şemsipaşa Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’nde kurulan iftar sofrası, yaklaşık 3 bin vatandaşın katılımıyla renklendi. Kurulan gönül sofralarında vatandaşlara, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal ve protokol üyeleri eşlik etti.

“BU HALK KENDİ İÇİNDEN GELEN BİRİNİ CUMHURBAŞKANI SEÇECEKTİR”
Ramazan ayının herkese bolluk ve bereket getirmesini dileyen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Birlik ve beraberliğin zirveye çıkmış olduğu bu sokakta, tüm Türkiye’ye tüm insanlığa sesleniyorum: Diyorum ki daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz, dostluğumuzu pekiştirmek, bir arada bulunmak, aç ve açıkta olanları görmek. Yardıma muhtaç olan insanlara elimizi uzatmak ve onlarla bir arada bulunmak işte buymuş! Sevgiyi paylaşmak işte buymuş! Mutluluğumuzu en doruk noktada hissedebilmek, burada onurlanmak ve burada gururlanmak işte buymuş” diye konuştu.

Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Hasan Tahsin Usta, “150 yıllık bir Türkiye’de ilk kez demokratik bir yapıyla demokratik bir süreçte bu halk, kendi içinden gelen birini Cumhurbaşkanı seçecektir” dedi.

Gönül sofralarını dolduran Gaziosmanpaşalılar, ezanın okunmasıyla birlikte dua ederek iftarlarını açtı. Kendi hazırladıkları iftariyelikleri de sofraya getiren vatandaşlar, komşularıyla birlikte iftar yapmanın keyfini çıkardı.

İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye’de yaygınlaşan sokak iftarları, Ramazan ayı boyunca ilçenin çeşitli yerlerinde kurulmaya devam edecek.
Kaynak: İHA