Edremit’in Öğretmen Lisesinden Lys Başarısı

Fen Lisesine dönüştürülen, Balıkesir’in Edremit Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri, üniversiteye yerleştirmede esas olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS), önemli başarılara imza atarak Edremit’in gururu olmayı sürdürdüler.


Okul Ek Puanlı Yerleştirme sonuçlarına göre çeşitli puan türlerinde Türkiye 8.’si, Türkiye 98.’si, Türkiye 177.’si, Türkiye 189.’su, Türkiye 198.’si, Türkiye 222.’si, Türkiye 216.’sı, Türkiye230.’su çıkardı. 2014 LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencilerin yanı sıra okullar da kendi değerlendirmelerini yapmaya başladı.

Bu yıl 4.Mezunlarını veren Edremit Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi yine önemli başarı elde ederek Edremit’in gururu olmaya devam etti. Okul Müdürü Yusuf Söbüoğlu, yaptığı açıklamada, “Okulumuz öğrencileri akademik sahada gösterdiği önemli başarıları perçinleyerek 2014 LYS’de güzel sonuçlar elde etti. Bizi en çok mutlu eden öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun üniversitelerin önemli bölümlerine yerleşebilecek puanlar elde etmesi oldu. Öğrencilerimizin en sağlıklı tercihleri yapabilmesi için 7 Temmuz’da başlayan tercih sürecinde Rehberlik Servisimiz ve Okul Müdürlüğümüz olarak onlara yardımcı olacağız. Sonuçları değerlendirdiğimizde öğrencilerimizin Tıp, Hukuk, Çeşitli Mühendislikler, Eğitim Fakültelerinin değişik bölümleri başta olmak üzere bir çok yüksek öğrenim kurumuna yerleşebilecekleri görülüyor. Bu yıl bizi mutlu eden bir diğer husus da bir çok öğrencimizin Türkiye dereceleri elde etmesi oldu. 17 öğrencimiz Türkiye’de ilk 10 bine girdi. Farklı puan türleri dikkate alındığında bu öğrenci sayısı 51’e kadar yükselmektedir. Bu başarıyı elde eden öğrencilerimi, bu başarıda büyük pay sahibi olan ailelerini ve okulumuz öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA