Bodrum'da Lüks Teknedeki Yangın

Bodrum'da lüks teknede çıkan yangın ekiplerin havadan, karadan ve denizden yaptığı müdahaleyle kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ABD uyruklu Michall Borlow'a ait Bodrum Kalesi açıklarında demirli bulunan "GEM-32" adlı teknede sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Vatandaşların durumu Sahil Güvenlik ve itfaiye ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine deniz itfaiyesi ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Lüks teknedeki yangını söndürebilmek için ekipler yoğun çaba sarfetti.
Deniz itfaiyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Bodrum Yelken Kulübü yakınlarında karaya yakın bir bölgeye çekilen teknede söndürme çalışmalarına devam edildi. Yangına, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bir helikopter ve deniz itfaiyesi ile müdahale edildi. Yangın, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
Söndürme çalışmaları sırasında yanan teknede bulunan ve denize atlayan tekne çalışanı Aşkın Köle, alçak zemine başını çarpması sonucu yaralandı. Köle, olay yerine sevk edilen ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Aşkın Köle'nin ağabeyi İlhan Köle, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin teknedeki eşyaları kurtarmak için bulunduğunu belirterek, "Yangına müdahale ederken ve eşyaları kurtarmaya çalışırken tekneden atladı. Alçak zemine düştüğü için başından yaralandı. Tedavisine devam ediliyor" diye konuştu.

Öte yandan bölgede tatilini sürdüren yerli ve yabancı turistlerin de yangın söndürme çalışmalarını izlediği gözlendi.
Kaynak: AA