Bereket Ekspresi Eskişehir’de

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin ‘Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganıyla yola çıkan ‘Bereket Ekspresi’, Ramazan ayının 6’ıncı gününde Eskişehir’de binlerce vatandaşı iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Bereket Ekspresi Eskişehir’de

2005 yılında ‘Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar’da 9 yıldır aralıksız iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, ‘Bereket Ekspresi’ ile bu yıl Anadolu’da da iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Bereket Ekspresi, Bilecik’in Bozüyük ilçesinden sonra Ramazan ayının 6’ıncı gününde Eskişehir’de iftar yemeğinde binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Tren garındaki iftar öncesi Karagöz-Hacivat gösterisi çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Ardından tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi yapıldı. Ezan saatine dakikalar kala ise vatandaşlar Kur’an-ı Kerim tilaveti ile iftarı bekledi. İftar vaktinin gelmesiyle birlikte okunan ezan ile birlikte binlerce vatandaş orucunu açtı. Etkinliğe yoğun ilgi nedeniyle bazı vatandaşlar tren garı bahçesinde bulunan çimlerin üzerinde oruçlarını açmak zorunda kaldı. İftar sonrasında da çeşitli gösterilerle program devam etti.

İftara AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA